Що таке кейтеринг Київ
Кейтеринг – це такий тип ресторанного сервісу, який займається приготуванням та доставкою страв та напоїв на різноманітні виїзні заходи столиці та області. Персонал може займатися приготуванням замовленого меню як на місці – у ресторані чи готелі, так і на будь-якій іншій локації. Наприклад, банкетний зал, пікнік, весільна церемонія біля моря чи лісу.
Кейтерингові послуги – як усе починалося?
Якщо сьогодні ви введете в пошук будь-якого браузера слова «кейтерінг у Києві недорого», то отримаєте безліч відповідей на своє запитання. Колись усе починалося з доставки обіду чи вечері на адресу клієнта. У перекладі з англійської catering означає "доставка продуктів", "виїзне обслуговування", "громадське харчування". Тепер це явище стало настільки широким, що доводиться виділяти його в самостійний напрямок сфери гостинності.
Види кейтерінгу
Виїзне ресторанне обслуговування – це все, що може охоплювати діяльність кейтерингової компанії. Ці фірми можуть надавати 3 типи послуг.
Обслуговування заходу у приміщенні
Або інакше кажучи – банкетне обслуговування. Замовити цей кейтеринг на захід у Києві не складе особливих труднощів, адже компанія Upbeat Catering може запропонувати безліч варіантів меню, які розраховані на різні гаманці.
Замовник сам обирає приміщення. Деякі ресторани пропонують відразу кілька банкетних залів, де може розміститися різна кількість гостей і вони відрізняються оформленням. Обговорюється меню, музичний супровід та місце для танців, якщо тип заходу передбачає такий вид розваг.
Найважливіша перевага послуги кейтерингу у приміщенні – це приготування страв в умовах кухні, яка обладнана всім необхідним. Холодильники знаходяться під рукою, що дозволяє зберегти продукти та готові страви свіжими. Крім того, весь інвентар та напої знаходяться в умовах чистоти
Все необхідне обладнання та засоби підхоплення, тому персонал може впоратися з форс-мажором у залі за кілька хвилин. Наприклад, прибрати з підлоги розлите вино чи розбиту тарілку.
Один із головних плюсів: економія часу. Все відбувається в стінах ресторану і немає необхідності витрачатися на доставку страв та інвентарю в інше місце, де, до того ж, може бути прийнятних санітарних умов.
Головний мінус: витрати на оренду приміщення, страхування різного плану та інші витрати, пов'язані з виробництвом.
Обслуговування заходу поза приміщенням
Виїзний кейтеринг користується особливою популярністю в теплу пору року, але це не тільки пікніки, шашлики та валяння на траві.
З одного боку, плюс цього виду кейтерингу в тому, що приміщення під подію надає сам замовник. Але, з іншого боку, завжди є ризик того, що майданчик чи галявина виявляться надто маленькими для розміщення необхідної кількості гостей.
Відмінним прикладом буде обслуговування ювілею керівника фірми у заміському котеджі чи дачі. Їжу готують та пакують в умовах ресторану, після чого забезпечується сервірування, обслуговування клієнта та завершальний етап – прибирання після закінчення заходу.
Планування такої події потребує:
- узгодження локації;
- визначення типу бенкету (фуршет у залі та пікнік на березі річки вимагають різних підходів);
- уточнення кількості запрошених людей;
- складання меню (а раптом там будуть діти чи вегетеріанці, тож стандартним списком страв не обійтися);
- обговорення порядку розміщення стільців, столів, додаткових пристроїв (таких, як столик для шоколадного фонтану з фруктами).
Всю цю інформацію слід заздалегідь уточнити, щоб підрахувати кількість необхідного інвентарю. Посуд, елементи декору, скатертини, серветки, прилади доставляються у спеціальних контейнерах. Те саме стосується їжі та напоїв.
Головний плюс: економія на оренді приміщення та інших витратах.
Головний мінус: доставка холодильного та іншого спеціального обладнання влетить у копійчину, тому важливо розуміти, чи варто ця гра витрачених зусиль.
Виконання контракту на постачання або виїзний кейтеринг
Доставка напівфабрикатів або готових страв із приготуванням та подачею, в умовах клієнта. Рідкісне явище, оскільки потребує великих витрат на спеціальне обладнання та оплату послуг кухарів.
В основному, послуги кейтерингу такого типу замовляють компанії, які турбуються про здорове харчування свого колективу. Тут є кілька варіантів, і все залежить від можливостей та ресурсів замовника.
Upbeat Catering може запропонувати:
- доставку та роздачу готової їжі;
- виготовлення напівфабрикатів на кухні підприємства;
- приготування від "А" до "Я" на кухні компанії.
Головний плюс: турбота про співробітників.
Головний мінус: висока вартість послуги, до якої входить багато деталей.
На якому б вигляді кейтерингу в Києві і ціні ви не зупинилися - завжди виходьте з власних уподобань і того, наскільки обраний вами фахівець здатний втілити вашу мрію в реальний захід.