Що таке кейтерінг в Києві
Кейтерінг — це такий тип ресторанного сервісу, який займається приготуванням і доставкою страв і напоїв на різні виїзні заходи столиці та області. Персонал може займатися приготуванням замовленого меню як на місці — в ресторані або готелі, так і на будь-який інший локації. Наприклад, банкетний зал, пікнік, весільна церемонія у моря або в лісі.
Як все починалося?
Якщо сьогодні ви введете в пошук будь-якого браузера слова «кейтерінг в Києві недорого», то отримаєте безліч відповідей на своє питання. Колись все починалося з доставки обіду або вечері за адресою клієнта. У перекладі з англійської catering означає «доставка продуктів», «виїзне обслуговування», «громадське харчування». Тепер це явище стало настільки великим, що доводиться виділяти його в самостійний напрям сфери гостинності.
Види кейтерінгу
Виїзне ресторанне обслуговування — це не все, що може охоплювати діяльність кейтеринговій компанії. Ці фірми можуть надавати 3 типи послуг.
Обслуговування заходи в приміщенні
Або інакше кажучи — банкетне обслуговування. Замовити цей кейтеринг в Києві не складе особливих труднощів, адже компанія Upbeat Catering може запропонувати безліч варіантів меню, які розраховані на різні гаманці.
Замовник сам вибирає приміщення. Деякі ресторани пропонують відразу кілька банкетних залів, де може поміститися різну кількість гостей і вони відрізняються оформленням. Обговорюється меню, музичний супровід і місце для танців, якщо тип заходу передбачає такий вид розваг.
Найважливіше гідність послуги кейтерингу в приміщенні — це приготування страв в умовах кухні, яка обладнана всім необхідним. Холодильники знаходяться під рукою, що дозволяє зберегти продукти і готові страви свіжими. Крім того, весь інвентар і напої знаходяться в умовах чистоти.
Все необхідне обладнання і засоби на підхваті, тому персонал може впоратися з форс-мажором в залі за кілька хвилин. Наприклад, прибрати з підлоги розлиту вино або розбиту тарілку.
Один з головних плюсів: економія часу. Все відбувається в стінах ресторану і немає необхідності витрачатися на доставку страв та інвентарю в інше місце, де, до того ж, може не бути прийнятних санітарних умов.
Головний мінус: витрати на оренду приміщення, страховки різного плану і інші витрати, пов’язані з виробництвом.
Обслуговування заходи поза приміщенням
Виїзний кейтеринг користується особливою популярністю в теплу пору року, але це не тільки пікніки, шашлики і валяння на травичці.
З одного боку, плюс цього виду кейтерингу в тому, що приміщення під подію надає сам замовник. Але, з іншого боку, завжди є ризик того, що майданчик або галявина виявляться занадто маленькими для розміщення необхідної кількості гостей.
Чудовим прикладом буде обслуговування ювілею керівника фірми в заміському котеджі або на дачі. Їжу готують і пакують в умовах ресторану, після забезпечується сервіровка, обслуговування клієнта і завершальний етап — прибирання після закінчення заходу.
Планування такого події вимагає:
- узгодження локації;
- визначення типу банкету (фуршет в залі і пікнік на березі річки вимагають різних підходів);
- уточнення кількості запрошених людей;
- складання меню (а раптом там будуть діти або вегетеріанці, так що стандартним списком страв не обійтися);
- обговорення порядку розстановки стільців, столів, додаткових пристроїв (таких, як столик для шоколадного фонтану з фруктами).
Всю цю інформацію потрібно заздалегідь уточнити, щоб підрахувати кількість необхідного інвентарю. Посуд, елементи декору, скатертини, серветки, прилади доставляються в спеціальних контейнерах. Теж саме стосується їжі і напоїв.
Головний плюс: економія на оренді приміщення та інші витрати.
Головний мінус: доставка холодильного та іншого спеціального обладнання обійдеться в копієчку, тому важливо розуміти, чи варта ця гра витрачених зусиль.
Виконання контракту на поставку або роз’їзний кейтеринг
Доставка напівфабрикатів або готових страв з приготуванням і подачею, в умовах клієнта. Рідкісне явище, так як вимагає великих витрат на спеціальне обладнання та оплату послуг кухарів.
В основному, послуги кейтерингу такого типу замовляють компанії, які турбуються про здорове харчування свого колективу. Тут є кілька варіантів, і все залежить від можливостей і ресурсів замовника.
Upbeat Catering може запропонувати:
- доставку і роздачу готової їжі;
- приготування напівфабрикатів на кухні підприємства;
- приготування від «А» до «Я» на кухні компанії.
Головний плюс: турбота про співробітників.
Головний мінус: висока вартість послуги, в яку входить багато деталей.
На якому б вигляді кейтерінгу в Києві і ціною ви не зупинилися — завжди виходите з власних уподобань і того, наскільки обраний вами фахівець здатний втілити вашу мрію в реальне захід.